Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحقیقات جدید هشدار می‌دهد که افزایش سرعت ذوب شدن یخچال‌های طبیعی در کوه‌های هیمالیا، تامین آب میلیون‌ها نفر در آسیا را تهدید می‌کند.

به گزارش ایرنا از اوراسیا ریویو، این کار تحقیقی با هدایت دانشگاه "لیدز" نتیجه‌گیری می‌کند که طی دهه‌های اخیر یخچالهای هیمالیا ۱۰ بار سریعتر از آخرین مورد توسعه یخچالها در مدت ۴۰۰ تا ۷۰۰ سال پیش موسوم به "عصر یخبندان کوچک" ، ذوب شده‌ و یخ‌های خود را از دست داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحقیق همچنین حاکی است که یخچالها و توده‌های یخی هیمالیا با سرعت بیشتری نسبت به یخچالها در بخشهای دیگر جهان کوچک می‌شوند. این مقاله که در نشریه "گزارش‌های علمی" منتشر شده حاکی است که محدوده یخچالهای کوهستانی در هیمالیا از ۲۸ هزار کیلومتر مربع به کمتر از ۲۰ هزار کیلومتر مربع کاهش یافته است. در همین مدت همچنین حجمی معادل ۳۹۰ کیلومتر مکعب یخ از بین رفته و آب ناشی از ذوب شدن این یخها موجب بالا رفتن سطح دریا در جهان به میزان بین ۰.۹۲ تا ۱.۳۸ میلی‌متر شده است.

دکتر جاناتان کاریویک معاون دانشکده جغرافی دانشگاه لیدز در این خصوص گفت: یافته‌های ما حاکی است که یخ‌های هیمالیا با سرعتی حداقل ۱۰ برابر سده‌های گذشته در حال از دست رفتن هستند که این مساله در دهه‌های گذشته ایجاد شده و ناشی از تغییرات آب و هوایی بر اثر اقدامات انسان است.

رشته‌ کوه‌های هیمالیا سومین مقادیر بزرگ یخ در جهان بعد از قطب جنوب و قطب شمال است و اغلب از آن به عنوان "قطب سوم" یاد می‌شود. شتاب گرفتن روند ذوب شدن یخ‌های هیمالیا پیامدهایی برای صدها میلیون نفری دارد که برای غذا و انرژی خود به سامانه رودخانه‌های بزرگ آسیا متکی هستند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ذوب شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۱۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات اجرایی بزرگ‌ترین آب‌شیرین‌‌کن خشکی جهان سرعت می‌گیرد

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بر تسریع در روند احداث آب‌شیرین‌کن طرح تامین آب اضطراری سیستان و زاهدان تاکید کرد و گفت: افزایش جبهه‌های کاری می‌تواند در تسریع عملیات اجرایی پروژه اثرگذار باشد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، هاشم امینی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در جریان بازدید از سد جریکه در شهرستان زهک، چاه‌نیمه‌ها و پروژه احداث آب‌شیرین‌کن طرح تامین اضطراری آب سیستان و زاهدان با اشاره به ضرورت تامین پایدار آب شرب و بهداشت شهروندان منطقه و اهمیت پروژه آب‌شیرین‌کن زاهدان از نظر ملی و توجه ویژه دولت به آن، گفت: افزایش جبهه‌های کاری می‌تواند در تسریع عملیات اجرایی پروژه اثرگذار باشد و علاوه بر این باید راهکارهای متنوع دیگری نیز برای تسریع در تکمیل آن مورد توجه قرار گیرد.

امینی با اشاره به نشست تخصصی بررسی راهکارهای تسریع عملیات اجرایی پروژه آب‌شیرین‌کن گفت: در این جلسه اقدامات انجام شده در بخش آب، برق، نصب تجهیزات و راه‌اندازی آب‌شیرین‌کن، ایستگاه پمپاژ و موارد مربوط به محوطه‌سازی و دیوارکشی مورد بررسی قرار گرفت و امیدواریم این پروژه هرچه سریع‌تر به بهره‌برداری برسد.

گفتنی است، این پروژه به عنوان بزرگ‌ترین آب‌شیرین‌کن خشکی جهان با ظرفیت تامین 100 هزار مترمکعب در شبانه‌روز به منظور تامین اضطراری بخشی از آب مورد نیاز سیستان و زاهدان در حال اجراست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جهان احتمالا با ذراتی پر شده که سریع‌تر از نور حرکت می‌کنند
  • سریع‌ترین بازیکن این فصل لیگ قهرمانان اروپا کیست؟
  • معرفی جان سخت‌ترین خودروها در جهان (+عکس)
  • عملیات اجرایی بزرگترین آب‌شیرین‌کن خشکی جهان سرعت می‌گیرد
  • پیش‌بینی وزش باد و خیرش گردوخاک در قم
  • سریعترین قطار‌های جهان در سال ۲۰۲۴ کدامند؟
  • سریع‌ترین خودروهای رکوردشکن تاریخ، هواپیماهای بدون بال با سرعت 1000 کیلومتر (+عکس)
  • ساخت هر کیلومتر مربع آسفالت چقدر هزینه دارد؟
  • عملیات اجرایی بزرگ‌ترین آب‌شیرین‌‌کن خشکی جهان سرعت می‌گیرد
  • هر کیلومتر آسفالت ۳.۵ میلیارد تومان هزینه دارد